M 29 god., Van Hrvatske Član od 28.07.2008. Pošalji poruku
Poruka: 76 (mladi forumaš)
Napisano: četvrtak, 16.10.2008 u 10:16 Mijenjano: četvrtak, 16.10.2008 u 10:17 (Novi Covjek) Tema: Pravoslavno crkvno pojanje
TroIva
piše: Nije zavlado djavo nego je tad vladao nesposobni Papa, Bog nek mu dusi bude milosrdan.
eh kako bilo.. brate TroIva:)
nije djavlu kartuzijanac dao ime:knez ovoga svijeta..
a inace se slazem,Isus je zelio jedinstvo
i ja bi zelio jedinstvo,ako je moguce..
jer Isusova Crkva je jedna..
a spotovi su super
i 1054 god.je losa godina po pitanju jedinstva crkve
M 18 god., Van Hrvatske Član od 27.03.2008. Pošalji poruku
Poruka: 1479 (stari forumaš)
Napisano: subota, 25.10.2008 u 17:34 Tema: Pravoslavno crkvno pojanje
Iskreno ova pojanja mi se ne sviđaju, ali ruski pravoslavni zborovi su mi prekrasni . .
U Beogradu postoji mala predivna ruska crkva u kojoj njeguju i služe cijelu istočnu liturgiju i tradicionalno rusko horsko pjevanje, te ikonopis, pa kad se zaželim atmosfere istočne liturgije i carske Rusije ponekad ju posjetim . .
Mnogaja ljeta -zdravlja, blagostanja, vjernosti Bogu i mira i sreće u dubini srca . .
M 18 god., Van Hrvatske Član od 27.03.2008. Pošalji poruku
Poruka: 1479 (stari forumaš)
Napisano: subota, 25.10.2008 u 17:37 Mijenjano: subota, 25.10.2008 u 17:40 (PIAF) Tema: Pravoslavno crkvno pojanje
. . psalam 102 . . prelijepa kompozicija . . ovaj psalam posebno lijepo izvodi zbor ruske crkve u Bg . . preporučam svima koji se interestiraju za pravoslavlje a budu kad u Beogradu neka posjete tu crkvu, liturgija im je nedjeljom u 10h . .
M 19 god., Van Hrvatske Član od 04.10.2008. Pošalji poruku
Poruka: 34 (mladi forumaš)
Napisano: nedjelja, 16.11.2008 u 18:45 Tema: Pravoslavno crkvno pojanje
DOSTOJNO JEST
Dostojno jest jako voistinu blažiti tja Bogorodicu, prisno blaženuju i preneporočnuju i mater Boga našego. Čestnjejšuju heruvim i slavnjejšuju bez sravnjenija serafim, bez istljenija Boga Slova roždšuju, suščuju Bogorodicu tja veličajem.
Dostojno je vaistinu da blaženom zovemo Tebe, Bogorodicu, uvek blaženu i sve bezprekornu, i Mater Boga našega. Časniju od heruvima i slavniju neusporedivo od Serafima, Tebe što Boga Slova neporočno rodi, vaistinu Bogorodicu, mi te veličamo.