Napisano: ponedjeljak, 26.2.2007 u 9:19 Tema: Što čitate?
gospodin kezele ima svoju sektu, kuću duhovnih susreta, izdavaštvo...neki ples...ma dobro...neka...samo kažem da mi je jasno kad veliš što čitaš...sve mi je jasno...cijeli taj kuršlus oko vjere, kršćanstva, religije...
tvoj izbor poštujem..tvoj je...ali isto znam...što je razlog ovome kuršlusu kod tebe...eto...
Ž 88 god., Zagreb Član od 23.01.2007. Pošalji poruku
Poruka: 3566 (stari forumaš)
Napisano: ponedjeljak, 26.2.2007 u 11:34 Tema: Što čitate?
ovisi, yayo... ne mora baš biti [i:2790f73d20]razlog[/i:2790f73d20]... ja sam navedene tekstove iz Nag Hammadija također čitala nekoliko puta
Nego, NEFIL, s obzirom na tematiku koja te zanima, preporučujem ti "The Gnostic Religion: The Message of the Alien God and the Beginnings of Christianity" Hansa Jonasa.
Napisano: ponedjeljak, 26.2.2007 u 11:41 Tema: Što čitate?
[quote:7da1b40611]ovisi, yayo... ne mora baš biti razlog... ja sam navedene tekstove iz Nag Hammadija također čitala nekoliko puta [/quote:7da1b40611]
čitam ga..mislim našeš N...pa vidim...da kuršlus postaje tim jasniji, čim je naveo literaturu..Mislim da je Angelus također nešto govorio tamo na susretu..od čega si ti okrenula glavu..
Napisano: ponedjeljak, 26.2.2007 u 11:44 Tema: Što čitate?
slažem se da literatura i te kako pokazuje nečiju orijentaciju, ali ja sam spomenula da literatura obično nije [i:1d555a019d]razlog[/i:1d555a019d] te orijentacije
a bilo je na susretu i drugih ljudi koji su pričali, a ne samo angie 8)
nemam radare umjesto ušiju
Napisano: ponedjeljak, 26.2.2007 u 12:01 Tema: Što čitate?
ma nije bitno..stvar je bila u tome da ti je odgovarao na pitanje...ali..nije to bit..nego sam tada dobila dojam da ti ne paše jer vjerojatno čitaš neku literaturu koja..radi kuršlus..i sad se sjetih toga...
M 27 god., Rijeka Član od 17.02.2007. Pošalji poruku
Poruka: 46 (mladi forumaš)
Napisano: ponedjeljak, 26.2.2007 u 18:22 Tema: Što čitate?
[quote:29f60bee96="jasminka"]gospodin kezele ima svoju sektu, kuću duhovnih susreta, izdavaštvo...neki ples...ma dobro...neka...samo kažem da mi je jasno kad veliš što čitaš...sve mi je jasno...cijeli taj kuršlus oko vjere, kršćanstva, religije...
tvoj izbor poštujem..tvoj je...ali isto znam...što je razlog ovome kuršlusu kod tebe...eto...[/quote:29f60bee96]
M 27 god., Rijeka Član od 17.02.2007. Pošalji poruku
Poruka: 46 (mladi forumaš)
Napisano: ponedjeljak, 26.2.2007 u 18:23 Tema: Što čitate?
Nego, NEFIL, s obzirom na tematiku koja te zanima, preporučujem ti "The Gnostic Religion: The Message of the Alien God and the Beginnings of Christianity" Hansa Jonasa.[/quote]
Napisano: ponedjeljak, 26.2.2007 u 21:43 Tema: Što čitate?
[quote:01c09fe1c3="jasminka"]ma nije bitno..stvar je bila u tome da ti je odgovarao na pitanje...ali..nije to bit..nego sam tada dobila dojam da ti ne paše jer vjerojatno čitaš neku literaturu koja..radi kuršlus..i sad se sjetih toga...[/quote:01c09fe1c3]
zašto mi ne bi pasalo... pa i nije baš da uživam u razgovoru sa sugovornicima koji se slažu sa svime što ja kažem ili mislim - to bi mi bilo kao da razgovaram sama sa sobom pomoću ogledala
sad se sjećam tog razgovora, nije baš da nisam slušala 8)
a inače, čitam ti ja moja yayo toliko literature... i takve... da bih sva trebala biti u kuršlusima, a ipak, hvala Bogu, nisam 8)
bit je uma da se pita o onome što promatra ili naslućuje
a pitanje ne može biti unaprijed zadano ili kod svih isto
o odgovorima se možemo usuglasiti
Napisano: ponedjeljak, 26.2.2007 u 22:43 Tema: Što čitate?
slsažem se negdje i ne slažem se..
<melanie, kad je čovjek u kuršlusima on to ne kuži..zbog toga je onaj drugi da mu kaže...
ostavi se literature koja nagriza duh...
ne gobvorim na pamet..radim s knjigama, radim s ljudima, radim s književnicima, radim s izdavačima, znam što se prodaje i piše....
i znam kako konjiga djeluje.
prije je knjiga označavala umno i duhovno bogaćenje..danas je s većinom napisanoga, na žalost, suprotno.
jesmo pametni ali nikad pametniji od onog lukavca koji se kao bijesan lav šeće oko nas....
je bil bijesni? ili lukasvi?
a je bil lav?
juj
Napisano: ponedjeljak, 26.2.2007 u 23:50 Tema: Što čitate?
pa čuj, duh može "nagristi" i sv. Augustin... da malo karikiram
zato i jest potrebno razumijevanje smisla i konteksta onoga o čemu se čita, kao i razlikovanje duhova
nekom kršćaninu će opet Marx "nagristi" duh ako se taj njegov duh ne vježba, ne samo u disciplini mišljenja i argumentiranja, već i u razlikovanju duhova
netko pak ima izvanredan dar da sve shvati naopako, pa makar čitao i Papine enciklike
je li za to kriv Papa?
eto, Origen je bio kršćanin, ali njegovo shvaćanje pojedinih Isusovih riječi završilo je, ako se ne varam, autokastracijom
jesu li za to krivi evanđelisti koji su zapisali Isusove riječi?
čak ni po nadahnuću najsvetija literatura ne jamči da će njen čitatelj donijeti dobre plodove ako polazi od neke krute, kritici nepropusne teze
duh i intelekt također trebaju poniznost
što znači da bi im bilo pametnije da se klone onih izazova za koje iz iskustva znaju da im nisu dorasli - u tome se s tobom slažem
ali ti izazovi nisu isti za svakoga