Ž 25 god., Čakovec Član od 15.02.2007. Pošalji poruku
Poruka: 239 (mladi forumaš)
Napisano: utorak, 27.2.2007 u 22:37 Tema: Što čitate?
Francine Rivers: Glas u vjetru i nastavak "Odjek u tami" - romani koji nas primjerom glavnog lika poticu na pravi kršćanski život. lako čitljivi, bude u nama različita promišljanja i emocije... čitam ih već po drugi puta jer su mi zaista poticajni...
zna li mozda netko gdje mogu nabaviti i treci dio ove trilogije?
M 8 god., Zagreb Član od 06.02.2007. Pošalji poruku
Poruka: 981 (iskusni forumaš)
Napisano: petak, 2.3.2007 u 13:51 Tema: Što čitate?
Evo, baš čitam od Celestina Tomića "Vjera i postojanje sotone". Ne mogu još ništa reći jer sam tek pročitao dio koji se bavi sotonom u Bibliji, ali imam osjećaj da je knjiga prava. Paralelno s time čitam i Memoare Vladka Mačeka. Mogu reći da je to odlična knjiga zato što opisuje neke jako važne i zanimljive njegove doživljaje iz toga razdoblja, a lako je čitljiva jer nije to neki znanstveni tekst nego... Dakle, svima koji je nisu već pročitali toplo preporučam iako je to starija knjiga pa ste većina vjerovatno čuli za nju ako je niste i pročitali. Ova prva knjiga (Vjera i postojanje sotone) je nova tako da ne znam koliko vas zna za nju, a nju ne mogu još preporučiti jer sam tek na početku, ali vjerujem da je knjiga prava i da ću imati argumenata za preporučiti ju.
Ž 53 god., Koprivnica Član od 01.01.2006. Pošalji poruku
Poruka: 4191 (stari forumaš)
Napisano: ponedjeljak, 5.3.2007 u 20:01 Tema: Što čitate?
Preporučam knjigu Bože moj... a zašto? To je djelce zapravo razmišljanje abbe Pierre-a koje je zabilježio Frederic Lenoir. Ima i kontroverznih razmišljanja, ali osobu koja je otvorena životu, a opet sasvim oslonjena na Boga, neće zbuniti. No, vrlo je zanimljiva. Posebno bi mi bilo drago čuti Angelusovo mišljenje o ovim razmišljanjima.
M 39 god., Zagreb Član od 06.02.2007. Pošalji poruku
Poruka: 761 (iskusni forumaš)
Napisano: utorak, 6.3.2007 u 20:20 Tema: Što čitate?
[quote:a210868779="aakmadza"]Evo, baš čitam od Celestina Tomića "Vjera i postojanje sotone". Ne mogu još ništa reći jer sam tek pročitao dio koji se bavi sotonom u Bibliji, ali imam osjećaj da je knjiga prava.[/quote:a210868779]
Kad je pročitaš, ispričaj nam nešto više o toj knjizi. Nisam čuo za nju.
M 27 god., Zagreb Član od 01.01.2006. Pošalji poruku
Poruka: 72 (mladi forumaš)
Napisano: srijeda, 7.3.2007 u 22:33 Tema: Što čitate?
Ova knjiga sadrži mnogo vježbi koje čovjeka uvode u molitvu i na praktičan način tumači svaku vježbu.
[color=blue:112066385c]Anthony de Mello PUT K BOGU[/color:112066385c] :arrow: [url=http://www.skac.hr/downloads/Put%20k%20Bogu.ZIP][color=green:112066385c]download[/color:112066385c][/url]
M 8 god., Zagreb Član od 06.02.2007. Pošalji poruku
Poruka: 981 (iskusni forumaš)
Napisano: subota, 10.3.2007 u 10:11 Tema: Što čitate?
Evo, jučer na večer negdje oko 23:30, nije mi se spavalo pa reko idem malo čitat "Vjera i postojanje sotone" Celestina Tomića. Mislio sam čitat onako dok mi se ne počne spavat. Na kraju sam čitao do 01:30. Knjiga je predobra. Posebno ovo treće poglavlje. Prvo poglavlje je Sveto pismo. Ono govori o sotoni u Svetom pismu. Drugo je poglavlje Sotona u životu i učenju Crkve. To pak govori o učenju Crkve o sotoni. Ta dva poglavlja nisu toliko interesantna za čitanje, ali mislim da ne samo u ovoj nego i u svim drugim knjigama treba čitati sve od početka do kraja kako bi čitatelj sve dobro razumio i povezivao. Zato predlažem da ako počnete čitati knjigu pročitate i taj dio koji čini 2/3 knjige. Zadnje poglavlje zove se Sumnje. To je poglavlje koje sam pročitao u jednom dahu. Prava knjiga. Svima toplo preporučam.